Mi is az a tájfutás?

Olyan sport, ahol a futás mellett a fejedet is használnod kell. Itt a térkép segítségével te döntheted el, hogy pontosan milyen útvonalon akarsz eljutni a következő ellenőrzőpontig. Emiatt egyrészt érdemes egy kis időt rászánnod, hogy kitaláld melyik útvonal a leggyorsabb, másrészt pedig arra is figyelned kell, hogy menet közben ne tévedj el. Ha szívesen futsz, és egy kis gondolkodás sem okoz gondot, akkor ez a te sportod!
...

Hol tudom kipróbálni?

Gyere el az egyik edzésünkre! Edzéseink XII. kerületi parkokban és erdőkben vannak, változatos helyszíneken, így minden edzés új kihívás. Télen a hideg, sötét időszakban tornateremben készülünk fel a következő évre, de természetesen itt is érdekes feladatokkal találkozhatsz a futás mellett. További információt az edzőnktől kaphatsz (lásd lejjebb).
Edzes
Edzes

Miért ezt a klubot válasszam?

Szakosztályunk létszáma viszonylag alacsony, így sokkal több idő jut mindenkire, gyorsan fejlődhetsz! Ennek köszönhetően mi vagyunk a nemzetközi utánpótlás világversenyeken a legeredményesebb magyar egyesület: tagjaink az ifjúsági Európa-bajnokságokon összesen 25 érmet nyertek, ebből egyéni számokban 6 arany, 4 ezüst és 3 bronzérmet, és természetesen számos sikeres váltóban is szerepeltek. Nálunk találkozhatsz a junior világbajnok Gárdonyi Csillával és a többi bajnokkal, de akkor is csatlakozhatsz, ha nincsenek bajnoki álmaid, csak élvezni szeretnéd ezt a nagyszerű sportágat. A XII. kerületi önkormányzat támogatásának köszönhetően ráadásul a tagdíjunk is viszonylag alacsony.
Kulfold Kulfold
Kulfold Kulfold
Kulfold

Hogyan néznek ki az edzések?

Kezdő gyerekek általában hetente két edzésen vesznek részt: ebből az egyik valamelyik parkban van, a másik a közeli erdőkben. Mindkettőn kapnak térképet, és annak segítségével oldanak meg könnyebb-nehezebb feladatokat; a kisebbek esetleg többen együtt, az ügyesebbek pedig már önállóan. Ezeken meg tudják tanulni a térképjeleket, a térképhasználatot. Később azoknak, akik többet is szeretnének elérni a tájfutásban, futóedzéseket is szervezünk, melyeken jellemzően erdőben, erdei utakon futunk.
Kulfold
Kulfold

Milyen versenyzési lehetőségeim lesznek?

Ha az edzéseken már kellő tapasztalatot szereztél, akkor először a Budapest környéki versenyeken tesztelheted a tudásod. Ha ezeken is sikeres vagy, akkor számos országos versenyen indulhatsz az Őrségtől Aggtelekig. Legjobbjaink ráadásul rendszeresen bejárják Európa legérdekesebb vidékeit a skandináv mocsaraktól kezdve a portugál sziklamezőkig.
Kulfold
Kulfold

Edzőnk:

Kisvölcsey Ákos (Vöcsök) 1996 óta az edzőnk. Tanítványai összesen több mint 150 magyar bajnoki címet szereztek, de a fenn felsorolt nemzetközi eredményeket is az ő felkészítésével érték el versenyzőink. Ennek köszönhetően öt alkalommal is elnyerte az Év Edzője díjat, valamint 2020-ban ő lett az egyik legfiatalabb kitüntetettje az 50 éves magyar tájfutás 50 meghatározó személyiségének kiosztott díjnak (ezt a díjat szakosztályvezetőnk, Borosznoki László is megkapta).
Kulfold

Elérhetőségeink:

Keress minket az alábbi elérhetőségeken:
Fussvelunk